Welke soorten aanstekers zijn er allemaal?

20 juni 2023

Een aansteker lijkt op het eerste gezicht misschien gewoon een aansteker, maar er zijn eigenlijk veel verschillende soorten aanstekers die elk voor specifieke doeleinden gebruikt kunnen worden. In onze blog nemen we je graag mee in de wereld van diverse aanstekers en laten we je ontdekken waarvoor ze allemaal geschikt zijn.

Wegwerpaanstekers

Wegwerpaanstekers zijn handige en betaalbare opties voor incidenteel gebruik. Ze zijn ideaal voor het aansteken van kaarsen, sigaretten of kleine vuren en zijn algemeen verkrijgbaar in supermarkten. Een belangrijk kenmerk van wegwerpaanstekers is dat ze niet bijgevuld kunnen worden, dus zodra ze leeg zijn, zijn ze ook daadwerkelijk leeg. Hoewel deze aanstekers zeer betaalbaar zijn, zijn ze minder duurzaam in vergelijking met herbruikbare modellen. Er zijn veel mensen die tijdens de pauze op werk roken, Ben je vaak afhankelijk van aanstekers op je werk of wil je een veiligere werkomgeving? Neem dan een kijkje op onze pagina over autonoom onderhoud om een veilige en geoptimaliseerde werkomgeving te creëren.

Stormaanstekers

Zoals de naam al doet vermoeden zijn deze aanstekers speciaal ontworpen om bestand te zijn tegen harde wind en uitdagende weersomstandigheden. Deze robuuste aanstekers zijn perfect geschikt voor outdooractiviteiten zoals kamperen, wandelen en varen. Het is echter belangrijk om voorzichtig te zijn, aangezien de krachtige vlam van een stormaansteker het risico op brandwonden kan vergroten. In tegenstelling tot wegwerpaanstekers kunnen stormaanstekers worden bijgevuld, omdat ze werken op butaangas. Dit maakt ze duurzamer en economisch voordeliger op de lange termijn.

Kaarsenaansteker

Voor het aansteken van een gastfornuis of kaarsen is de kaarsenaansteker bij uitstek een handig hulpmiddel. Met zijn langere hals maakt hij het gemakkelijk om kaarsen diep in houders aan te steken zonder je handen te branden. Bovendien is deze aansteker ideaal voor het aansteken van moeilijk bereikbare plaatsen. Wat de kaarsenaansteker nog praktischer maakt, is dat hij bijgevuld kan worden wanneer hij leeg is. Daarnaast bestaan er tegenwoordig ook elektrische varianten van deze aansteker, die eenvoudig opgeladen kunnen worden via een USB-adapter. Dit biedt een extra dosis gemak en functionaliteit.

BBQ aansteker

Een BBQ aansteker is vanzelfsprekend bedoeld voor het aansteken van barbecues, vuurkorven en kampvuren. Deze aansteker werkt op butaangas en kan worden bijgevuld wanneer deze leeg is. Deze onderscheidt zich door een flexibele hals, waardoor niet alleen het aansteken van aanmaakblokjes voor de BBQ eenvoudig is, maar ook bijvoorbeeld het aansteken van kaarsen. Het gebruik van de BBQ aansteker op de juiste wijze verkleint het risico op verbranding. Met zijn veelzijdigheid en veilige ontwerp is de BBQ aansteker een handig hulpmiddel voor verschillende vuurtoepassingen.

Plasma aansteker

Net als de elektrische variant van de kaarsenaansteker, werkt de plasma aansteker op basis van elektriciteit. Deze innovatieve aansteker creëert een vonk tussen elektroden, waardoor hij veilig en gemakkelijk te gebruiken is. De plasma aansteker is oplaadbaar via een USB-kabel en biedt daardoor langdurig gebruiksgemak. Hij is ideaal voor het aansteken van kaarsen, sigaretten en andere brandbare materialen. Als je meer wilt weten over de voordelen van de plasma aansteker, lees dan deze blog.

Benzine aansteker

Ja er bestaat echt een benzine aansteker die op benzine werkt. Om het even voor je duidelijk te maken, de benzine aansteker bevindt zich in een kantoenen sponsje die uiteindelijk gevuld wordt met benzine. Ook deze kun je nadat hij leeg is opnieuw bijvullen, maar dan logischerwijs met benzine. Een voordeel, deze aansteker blijft vaak branden, ongeacht de (extreme) weersinvloeden. Daarentegen is deze aansteker verre van geurloos en niet echt duurzaam.

Lees ook:  Voordelen Plasma Aansteker

Vapen is tegenwoordig een opkomende trend. Ben je nieuwsgierig naar deze populaire bezigheid? Dan nodigen we je uit om onze blog te lezen, waarin we alles bespreken over het beginnen met vapen.

Meer nieuws