Beginnen met vapen

29 juni 2022

Je wil beginnen met vapen, maar waar moet je eigenlijk echt beginnen? Er zijn tegenwoordig veel verschillende e-sigaretten, vloeistoffen en bovendien ook verschillende prijsklassen. Als je wil beginnen met vapen dan kun je vaak ook starterssets krijgen. Om je een beetje op weg te helpen vertellen wij je in deze blog iets meer over alles wat te maken heeft met vapen. Zo ben je straks al iets meer wegwijs hierin en weet je misschien wat je wil bestellen.

E-sigaret

Als we praten over vapen dan hebben we het soms over een e-sigaret. Een e-sigaret is ook wel een elektrische sigaret. Dit is een apparaat dat e-liquid verhit. Deze e-liquid kan uiteindelijk worden geïnhaleerd. Er zijn tegenwoordig verschillende varianten en verschillende inhalatieopties waardoor de e-sigaret ook als alternatief voor de waterpijp kan worden gebruikt. De e-sigaret bestaat uit een batterij, een clearomizer een coil en een driptip. Een clearomizer is de tank van de sigaret, hier gaat de e-liquid in. De coil is het verdampingelement in de sigaret, wat zorgt dat de vloeistof wordt omgezet in damp. De driptip is het mondstuk van de e-sigaret.

Schoonmaken

De e-sigaret moet je ook schoonmaken als je hem gebruikt hebt. Dit kan op twee manieren of met water en alcohol of met ultrasoon reiniger. De onderdelen kunnen in veel gevallen worden losgedraaid en kunnen weken in een bakje met lauw water. Toch is schoonmaken met wodka beter. Een goedkope, blanke variant is dan prima. De reiniger is beter voor de metaalonderdelen. Nadat je schoongemaakt hebt moeten de onderdelen ook weer goed droog worden. Hiervoor kun je keukenpapier gebruiken, maar je kunt de onderdelen ook aan de lucht laten drogen.

E-liquid

Dan gaan we het nog even hebben over e-liquid. Dit is de vloeistof die wordt gebruikt in een e-sigaret om te zorgen voor damping. Een clearomizer of een pod-reservoir moet gevuld worden met vloeistof. Verdamping kan daarna plaatsvinden. E-liquid is te krijgen in heel veel verschillende smaken en merken. Zo heb je bijvoorbeeld ook de millers e-liquid. Millers e-liquid is een Nederlands product met ingrediënten uit Nederland. Er zijn verschillende smaken te krijgen van dit merk.

Lees ook:  Is een vape slechter is dan sigaretten?

Meer nieuws