Voordelen Plasma Aansteker

1 mei 2023

Als je op dit moment op zoek naar een nieuwe aansteker bent, heb je echt heel veel keus. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een normale aansteker met gas, maar je kunt dus ook kiezen voor een elektrische aansteker. Als je het helemaal goed wilt doen, kies je echter voor een aansteker met een accu: juist, dat is de plasma aansteker.

We lichten belangrijkste voordelen van een plasma aansteker uit. Daarnaast ook boemen we ook nog in het kort de nadelen van deze aansteker. Door deze voor- én nadelen krijg jij een compleet beeld van deze aansteker.

Levensduur

Een absoluut voordeel is terug te vinden in de lange levensduur van deze aansteker. Doordat je de accu continu op kunt laden, hoef je deze aansteker in principe nooit weg te gooien. Dat is bij een aansteker op gas wel compleet anders; je koopt al snel meerdere van deze aanstekers per maand. Als je eenmaal een plasma aansteker gekocht hebt, kun je daar echter jarenlang van gaan genieten.
Daarnaast is het ook goed om te weten dat je onwijs lang met één acculading kunt doen. Recent onderzoek wijst uit dat een gemiddelde plasma aansteker 200 keer gebruikt kan worden, voordat de accu volledig leeg is. Nadat de accu volledig leeg is, kun je de accu in ongeveer 3 uurtjes weer volledig op laten laden.
Met een dergelijke aansteker heb je dus eigenlijk nergens meer omkijken naar. Je kunt altijd vertrouwen op deze aansteker, je kunt de aansteker snel weer opladen en je hoeft dus niet continu een nieuwe aansteker aan te schaffen.

Kosten

Ben je het zat dat je continu geld aan een nieuwe aansteker op gas uit moet geven? Ook dan is de aanschaf van een plasma aansteker aan te raden. Je hoeft deze aansteker immers maar één keer aan te schaffen, waarna je van een lange levensduur kunt genieten.
Op den duur levert dit een absolute kostenbesparing op. Doordat je deze kosten kunt besparen, kun je meer weer geld aan bijvoorbeeld vuurwerk uitgeven. Juist tijdens Oud & Nieuw komt een plasma aansteker namelijk perfect tot zijn recht; juist in het najaar zien wij dan ook een toenemende verkoop van deze aanstekers.

Mileu

Maak een rondje door een willekeurige woonplaats en je ziet altijd wel aanstekers op de grond liggen. Dit zijn aanstekers die uit frustratie op de grond gegooid zijn, omdat ze het niet meer doen. Juist; daar heb je bij een plasma aansteker nooit last van, behalve als de accu leeg is.
Doordat je niet meer al die aanstekers op gas aan hoeft te schaffen, ben je dus ook nog goed voor het milieu bezig. Je weet het milieu een stuk minder te belasten; als iedereen voor een plasma aansteker zou kiezen, zou ons land er zeker een stuk schoner uit komen te zien!

Gemak

Merk je wel eens dat je vuurwerk niet aan kan steken door de harde wind? Of is het lastig om jouw sigaret aan te steken doordat er een harde wind staat? Daar heb je bij een plasma aansteker absoluut geen last meer van.Ongeacht wat de weersituatie is, hoef je maar één keer op de knop van de plasma aansteker te drukken. Vervolgens komt direct de straal tot jouw beschikking, waardoor je direct het vuurwerk of jouw sigaret aan kunt steken.
Bijkomend voordeel: deze straal loopt altijd van ontstekingspunt tot ontstekingspunt. Ook als het bijvoorbeeld hard waait, blijft deze straal op dezelfde manier lopen. Je hoeft hierdoor niet bang te zijn dat je door een harde wind niet jouw vuurwerk of sigaret aan kunt steken.
O ja; bij een plasma aansteker heb je ook nooit meer last van een pijnlijke duim. Als je gebruik van een gasaansteker maakt, heb je ongetwijfeld wel eens gescholden omdat jouw duim pijn begon te doen. Nou, ook daar heb je bij een plasma aansteker géén last van!

Lees ook:  3 tips voor avondeten op vriendenweekend

Veilig

Mogelijk had je verwacht dat een plasma aansteker zomaar tot ontbranding zou komen. Nou, daar is géén sprake van. Deze aanstekers kennen namelijk allemaal een ontstekingsbeveiliging. Zolang jij niks bij de aansteker doet, kun je het vuur dus ook niet aanwakkeren.
Dat is onder meer te danken aan de vormgeving van deze aansteker. Pas als je het klepje open doet, kun je op de knop drukken om een vuurtje te verkrijgen. Zolang het klepje volledig dicht zit, bestaat er dus sowieso geen enkele mogelijkheid om een vuurtje te krijgen. Erg veilig dus! Ook handig om de barbecue op een vriendenweekend mee aan te steken!

Investering

Als je voor het eerst een plasma aansteker aan gaat schaffen, schrik je mogelijk van de aanschafprijs. Een dergelijke aansteker is namelijk naar verhouding vrij prijzig te noemen, maar je geniet dus wél van een lange levensduur. Op den duur ga je dus ook van een kostenbesparing genieten, maar in eerste instantie moet je wel een relatief hoog bedrag vrijmaken voor de aanschaf van een dergelijke aansteker.

Afstelbaarheid

Heb jij soms behoefte aan een net iets groter vuurtje? Dan kun je bij een gasaansteker moeiteloos de straal van het gas aanpassen. Dát is echter niet mogelijk bij een plasma aansteker; je moet het doen met de straal zoals deze door de fabrikant ontworpen is.
Uiteraard kun je wel voor een dergelijke aansteker met twee stralen kiezen. Dan verkrijg je alsnog een interessante straal voor het aansteken van bijvoorbeeld een flink vuurwerklont.

Meer nieuws


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home2/qqpchild/plasmaaansteker.net/public_html/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home2/qqpchild/plasmaaansteker.net/public_html/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107