De voordelen van een plasma aansteker

23 september 2021

De plasma aansteker is een ideale aanwinst voor in je huis. Naast de elegante stijl en look zijn de ook de eigenschappen een verbetering ten opzichte van een normale wegwerpaansteker. Maar wat zijn nu precies de voordelen van een plasma aansteker?

Wat is een plasma aansteker?

Een plasma aansteker wordt ook wel een crosslighter genoemd. Deze aansteker werkt op elektriciteit. Zodra je de knop indrukt ontstaat er een hoog potentiaalverschil tussen de twee ontstekingspunten van de aansteker. Hierdoor hebben de elektronen genoeg energie om een sprong te maken van de ene naar de andere pool. Nu weet je wat een plasma aansteker is, en gaan we nu de voordelen voor jou op een rijtje zetten.

Oplaadbaar

Een plasma aansteker werkt op basis van een accu. Dit betekent dat je deze opladen, maar het kan na een tijd ook vergaan, hier later meer over. Afhankelijk van de fabrikant is de aansteker honderd tot enkele honderden keren oplaadbaar. Je kunt hem opladen via een accu oplader. Deze zal dus een stuk langer meegaan ten opzichte van een wegwerpaansteker.

Geen gasverbruik

Een plasma aansteker werkt op elektriciteit, dit betekent dat het geen gas verbruikt. Je hoeft daarom je aansteker ook niet meer te vullen. Hierdoor ontstaan een schone verbranding zonder dat er CO2 vrijkomt.

Directe ontsteking

Een plasma aansteker ontsteekt direct nadat het knopje ingedrukt. Je zult dus niet het probleem hebben dat je meerdere malen op het ontstekingsknopje hoeft te drukken.

Ontstekingsbeveiliging

Alle plasma aanstekers zijn uitgerust met een goede ontstekingsbeveiliging. Hierdoor kan het niet voorkomen dat je plasma aansteker onopzettelijk gebruikt wordt, of dat er een ontsteking in je broekzak of tas zal plaatsvinden. Dit maakt deze aanstekers dan ook een stuk veiliger ten opzichte van gewone aanstekers.

Lees ook:  De voor- en nadelen van plasma aanstekers

Meer nieuws


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home2/qqpchild/plasmaaansteker.net/public_html/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home2/qqpchild/plasmaaansteker.net/public_html/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107